Voor jongeren

Door, voor en met Kwajongens

Wij zijn de Kwajongens! Jouw toekomst staat bij ons centraal. Leren doe je door te doen. Door te oefenen in de praktijk leer jij vaardigheden om straks weer naar school te kunnen of een baan te krijgen. En fouten mag je maken, want daarvan leer je.

Oefenen in de praktijk

Om zicht te krijgen op een passend perspectief, voeren de jongeren diverse werkzaamheden uit. De jongeren leren vaardigheden door te oefenen in de praktijk. Het oefenen gebeurt tijdens het uitvoeren van fysieke werkzaamheden. De insteek is om “echt” werk te leveren dat betekenis heeft en bruikbaar is, dit om de jongeren te motiveren en gemotiveerd te houden.

relatie, autonomie en competentie

De jongere krijgt een begeleider toegewezen, waarmee hij samen werkzaamheden uitvoert. Onze begeleider heeft een voorbeeldfunctie en coacht de jongere tijdens het uitvoeren van fysieke werkzaamheden. Het coachen gebeurt vanuit de drie basisbehoeften: relatie, autonomie en competentie. De jongere wordt zonder teveel nadruk op gedragswijzigingen beïnvloed door een rolmodel, zijn begeleider. De jongere wordt op deze manier stapsgewijs begeleid bij de ontwikkeling naar zelfstandigheid en het leren nemen van verantwoordelijkheden.

Een plan op maat

Iedere jongere werkt aan zijn eigen plan. De leefwereld en de eigen ontwikkeldoelen van de jongeren zijn uitgangspunten. We werken handelingsgericht. Hierdoor sluiten we aan bij de behoefte en werken we samen met de omgeving.

Groepsbegeleiding op 2 locaties

Het leren wordt gezien als een sociaal proces, waarbij geleerd wordt via interactie en samenwerking. De groepsbegeleiding wordt geboden op twee locaties, namelijk in Feerwerd en Warffum. Op welke locatie de jongere geplaatst wordt, stemmen we tijdens de kennismaking en de intake af.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd naar de specifieke invulling van onze trajecten? Neem gerust contact op en laten we snel een kennismaking inplannen!